در صورتی که در خصوص مشاهده قرار نهایی در سامانه ثنا سوالی دارید
در صورتی که در خصوص مشاهده قرار نهایی در سامانه ثنا سوالی دارید
هر فردی که به دادگاه و دادسرا شکایت می کند، باید منتظر رای دادگاه بماند. رای دادگاه انواع مختلفی دارد و در دو قالب حکم و قرار صادر می شود. یکی از مهم ترین رای های دادگاه که ما بیشتر با آن آشنایی داریم، حکم می باشد؛ اما حکم با قرار که توسط دادگاه صادر می شود، تفاوت دارد. قرار نهایی یکی دیگر از انواع رای دادگاه است که بعد از بررسی های لازم صادر می شود؛ اما پس از صادر شدن هر دو این رای ها، پرونده مختومه اعلام می شود. افرادی که با دادسرا و شکایت سر و کار داشته اند حتما عبارت قرار نهایی صادر شد را شنیده اند. شاید کمتر کسی با قرار نهایی و معنی آن آشنایی داشته باشد. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم در رابطه با قرار نهایی با ردیف فرعی 1 و قرار نهایی با ردیف فرعی 2 و تفاوت های آن ها صحبت کنیم. اگر سوالاتی در زمینه این نوع رای که از دادگاه و دادسرا صادر می شود، دارید و اصلا نمی دانید که پیامک قرار نهایی صادر شد ، به چه معنا است، در این مقاله با ما همراه باشید.
همانطور که می دانید، زمانی که شما به دادسرا شکایت می کنید. پرونده ای برای بررسی شکایت طرفیت دعوی باز می شود. دادسرا وظیفه دارد که شکایت فرد شاکی را بررسی کند. در واقع، این بازپرس دادسرا است که تمام جوانب مربوط به شکایت فرد شاکی را بررسی و نسبت به آن نظر می دهد. پس از اتمام بررسی ها، دادگاه نظر خود را در رابطه با پرونده به صورت یک رای اعلام می کند. این رای می تواند حکم یا قرار نهایی باشد. بنابراین، زمانی که با عبارت قرار نهایی صادر شد ، مواجه می شویم، باید متوجه شویم که دادگاه یا دادسرا در قبال یک پرونده ای اظهار نظر کرده است و در رابطه با آن یک قرار صادر نموده است.
دقت کنید که قرار، با حکم قضایی تفاوت زیادی دارد؛ اگرچه که حکم نیز یکی از انواع رای دادگاه است، ولی تنها دادگاه می تواند حکم را صادر نماید. در صورتی که قرار می تواند توسط دادسرا یا دادگاه صادر شود. لازم به ذکر است که صدور حکم و قرار هر دو باعث مختومه شدن پرونده می شود و دادسرا و دادگاه دیگر وظیفه ای در قبال بررسی پرونده ندارند.
معمولا دادگاه و دادسرا با دو رای می تواند پرونده را مختومه اعلام می کند. یکی از این روش ها حکم است و روش دیگر قرار می باشد. در واقع، اگر دادگاه پس از بررسی های لازم رای لازم را بدهد، پرونده مختومه اعلام می شود.
رای دادگاه در عنوان حکم و قرار صادر می شود. بنابراین، زمانی که قرار نهایی صادر شد ، پرونده باز شده نیز مختومه اعلام می شود و دیگر بررسی از سوی دادگاه، دادسرا و یا بازپرس برای این پرونده انجام نخواهد گرفت.
پرونده هایی که به دادسرا و دادگاه ابلاغ می شوند، از یک مرجع اصلی شروع به بررسی شدن می کنند. به طور مثال اولین مرجع بررسی یک پرونده، دادسرا می باشد. این مرجع های بررسی با شماره ردیف فرعی مختلفی مشخص می شوند.
به طور مثال اگر مرجع اولیه بررسی پرونده دادسرا باشد، پرونده در ردیف فرعی 1 قرار دارند؛ اما حال منظور از قرار نهایی با ردیف فرعی 1 چیست؟ تفاوت قرار نهایی با ردیف فرعی 1 با قرار نهایی با ردیف فرعی 2 در چیست؟ معمولا پرونده هایی که به دادسرا ابلاغ می شوند، تا مدت زمان خاصی بررسی می شوند و سپس یک رای برای آن ها صادر می شود. قرار نهایی با ردیف فرعی 1 به این معنا است که رای صادر شده که از نوع قرار هم می باشد، از سوی دادسرا صادر شده است. پس از صادر شدن قرار با ردیف فرعی 1 ، دیگر پرونده در شعبه دادسرا بررسی نمی شود، یا به عبارتی دیگر پرونده در دادسرا مختومه شده است.
همانطور که گفتیم گاهی قرار می تواند در دادگاه هم صادر شود. پس دومین مرجعی که پرونده مورد نظر را بررسی می کند، دادگاه می باشد. بنابراین، دادگاه در ردیف فرعی 2 قرار می گیرد. پس اگر به شما گفته شد که قرار نهایی با ردیف فرعی 2 صادر شد، باید بدانید که منظور این است که قرار از سوی دادگاه صادر شده است. زمانی که قرار نهایی با ردیف فرعی 2 صادر می شود، پرونده در دادگاه مختومه خواهد شد و دیگر بررسی خاصی در دادگاه بر روی پرونده صورت نخواهد گرفت.
همچنین، در موارد محدودی ممکن است قرار با ردیف فرعی 3 نیز صادر شود که معمولا به این معنا است که این قرار در دادگاه تجدید نظر صادر شده است.
در تصادفات رانندگی که ممکن است اتفاق های مختلفی اعم از فوت یکی از سرنشینان، جراحت و یا حتی خرابی ماشین به وجود بیاید، ممکن است شکایتی از طرفیت دعوی به دادسرا و یا دادگاه ابلاغ می شود. آن فردی که به دادگاه شکایت نموده است، باید مراحل مختلفی اعم از پرداخت هزینه های مربوط به وضع شکایت و ... را انجام دهد تا شکایت وی در دادگاه یا دادسرا ثبت شود. پس از بررسی بازپرس پرونده، رای دادسرا یا رای دادگاه به صورت قرار نهایی در تصادف صادر می شود. قرار نهایی در تصادف ممکن است فرد را مقصر جلوه دهد یا بر عکس او را از ارتکاب به جرم تبرئه کند.
همانطور که می دانید در دادسرا و دادگاه در رابطه با یکی از طرف دعوی و شکایت داده شده، اظهار نظر می شود. رای دادگاه یا دادسرا، همان تصمیم نهایی یا قرار می باشد که توسط بازپرس پرونده صادر می شود. همیشه بعد از تصمیم گیری نهایی، برای یکی از طرف دعوی پیامکی مبنی بر ابلاغ دادنامه قرار نهایی و تصمیم نهایی ارسال می شود. این پیامک بدان معنا است که در رابطه با پرونده اظهار نظر نهایی انجام شده است و دادگاه و دادسرا نیز نظر خود را در رابطه با یکی طرف های دعوی پرونده، کرده است. تصمیم نهایی که در ابلاغیه داده می شود نیز به این معنا است که پرونده به اتمام رسیده و رای نهایی دادگاه یا دادسرا صادر شده است.
اینکه بعد از ارسال پیامک قرار صادر شد، چه اتفاقی می افتد، بستگی به رای دادگاه یا دادسرا دارد. قرار در انواع مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها سرنوشت متفاوتی را بر هر یک از طرف دعوی ایجاد می کنند. به طور مثال اگر دادگاه یا دادسرا به قرار جلب به دادسرا رای دهد، فرد باید به دادسرا برود و مراحل بعدی اجرای حکم یا قرار در دادسرا انجام شود؛ اما اگر قرار منع تعقیب باشد، سرنوشت پرونده متفاوت می شود. قرار منع تعقیب به این معنا است که پرونده مختومه اعلام شده و دیگر هیچ روند خاصی و رسیدگی انجام نمی شود.
بنابراین، اینکه بعد از صادر شدن قرار چه اتفاقی می افتد تا حد زیادی بستگی به رای صادر شده از دادگاه یا دادسرا دارد و نمی توان به سادگی در این رابطه اظهار نظر کرد. کافیست شما با انواع رای هایی که از دادگاه صادر می شود، آشنایی داشته باشید.
استعلام قرار نهایی و رای صادر شده در دادگاه به روش الکترونیکی نیز امکان پذیر است؛ اما اگر قصد داشته باشید با این روش از قرار و رای صادر شده استعلام بگیرید، باید حتما در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید.
پس از ثبت نام ثنا برای مشاهده قرار نهایی در سامانه ثنا می توانید با ورود به سامانه ابلاغ قوه قضاییه، نسبت به دریافت ابلاغیه خود اقدام نمایید. اگر قرار و تصمیم نهایی مربوط به شکایت شما صادر شده باشد، این ابلاغیه در فهرست ابلاغیه های جدید در سامانه ابلاغیه های الکترونیک قرار می گیرد. مقاله مشاهده الکترونیکی ابلاغیه و مشاهده ابلاغیه در موبایل را در این زمینه مطالعه نمایید.
بسیار اتفاق می افتد که یکی از طرف دعوی به رای صادر شده از دادگاه یا دادسرا اعتراض داشته باشند؛ اما آیا می توان به قرار و تصمیم نهایی اعتراض کرد؟ بله، امکان اعتراض به رای نهایی که در قالب قرار صادر می شود، وجود دارد؛ اما برای اعتراض باید در زمان خاصی اقدام کرد.
دقت کنید که زمان اعتراض برای بسیاری از پرونده ها ۱۰ روز پس از تاریخ صادر شدن رای نهایی است. بنابراین، اگر شما به عنوان یکی از طرف دعوی نسبت به رای صادر شده از قرار شکایت دارید، تا ده روز فرصت دارید که اعتراض خود را به دادسرا یا دادگاه (هرجایی که قرار از آن جا صادر شده است) اعلام کنید. زمان بررسی اعتراض شما به طور کامل مشخص نیست، ولی معمولا نتیجه اعتراض به قرار و تصمیم نهایی بعد از یک ماه تا پنج ماه اعلام می شود.
اعتراض به قرار نهایی دادسرا، باید در قالب یک متن خاص نوشته شود. بنابراین، نمی توان به سادگی اعتراض را به صورت مکتوب در آورد. در تصویر زیر یک نمونه متن اعتراض به قرار نهایی را مشاهده می کنید. در متن اعتراض باید بیان شود که نسبت به چه قراری، اعتراض شده است. به طور مثال در تصویر زیر مشاهده می کنید که فرد به قرار منع تعقیب اعتراض نموده است.
زمان اعتراض به قرار نهایی که از دادگاه یا دادسرا صادر شده است، تا ۱۰ روز بعد از صادر شدن رای می باشد.
در پایان خواندن مقاله پیگیری پرونده قضایی را توصیه می کنیم.
زمانی که پرونده ای به دادسرا ابلاغ می شود، بازپرس نسبت به وضعیت پرونده اظهار نظر می کند. در واقع، بازپرس با بررسی پرونده رای نهایی خود را در قالب قرار یا حکم صادر می کند. حکم با قرار تفاوت هایی دارد که در این مقاله به آن اشاره شد. زمانی که رای دادگاه یا دادسرا در قالب قرار صادر می شود، روند بررسی پرونده به اتمام می رسد. در این مقاله سعی کردیم انواع قرار که در دو دسته قرار با ردیف فرعی 1 و 2 قرار می گیرند را به طور کامل توضیح دهیم.
در صورتی که در خصوص مشاهده قرار نهایی در سامانه ثنا سوالی دارید
در صورتی که در خصوص مشاهده قرار نهایی در سامانه ثنا سوالی دارید